Gombásztörvény és gombák szépe verseny a XIII. Gombásztáborban

A romániai gombásztörvény öt éve görgetett problémáiról, a gombaárusítással kapcsolatos megoldatlan gondokról és a „gombatörvény" hiányosságairól is értekeznek a Szárhegyen megrendezett XIII. Gombásztáborban.

Az esemény augusztus 8-án rajtolt és 13-ig tart Hargita Megye Tanácsának gyergyószárhegyi táborhelyén.

A László Kálmán Gombászegyesület által szervezett táborban a gombászás szakértőinek és kedvelőinek konferenciához és természetjáráshoz szeretnének találkozóhelyet biztosítani. gombak08

A gombatermést is befolyásoló jelentős szárazság ellenére gazdag programot tervezett Zsigmond Győző táborvezető és szervezőcsapata: a kirándulások és szakelőadások mellett, értekezéseket tartanak a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központban.

A közel egyhetes rendezvény során megnyílik Bélfenyéri Gábor gombafotó-kiállítása. Erdélyi és magyarországi szakemberek segítségével faj-meghatározási és -felismerési, valamint gombák szépe verseny lesz. {loadposition kmn}

Két könyv bemutatójára is sor kerül: Zsigmond Győző Népi gombászat a Székelyföldön című kötetét ismerteti, valamint szót kapnak a nemrég megjelent Négy évszak gombás ételei című könyv szerzői Szilvásy Edit és Dénes, valamint a kiadó, Varga Károly, a Corvin kiadó igazgatója.

Az érdeklődők jeles szakemberek előadásait hallgathatják meg az föld alatti- és feletti gombákról, a gombavilág érdekességeiről.

Az egyesület itt adja át az idei Pázmány Dénes-díjait.

Kimaradt?