banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Nem helyezhetők feltételesen szabadlábra a gyilkosságért, nemi erőszakért elítéltek

A képviselőház szerdai plenáris ülésén egyhangúlag elfogadott törvénytervezet értelmében nem helyezhetők feltételesen szabadlábra az emberölésért, minősített emberölésért, nemi erőszakért, kiskorúak szexuális megrontásáért, minősített rablásért és a koldusok kizsákmányolásáért elítélt személyek.

A jogszabálytervezet a büntetőtörvénykönyvet módosítja, a képviselőház döntő házként szavazott, miután a szenátus hallgatólagosan elfogadta azt.

A tervezet előírja még, hogy az életfogytiglan börtönbüntetésre ítélt személyek esetében akkor hozható meg a feltételes szabadlábra helyezés döntése, ha az illető személy 25 évet letöltött már a börtönben. Ha a kiszabott börtönbüntetés nem haladja meg a 10 évet, az elítélt akkor részesülhet feltételes szabadlábra helyezésben, ha büntetésének legalább háromnegyedét letöltötte, amennyiben a kiszabott büntetés meghaladja a 10 évet, akkor legalább négyötödét.

A 65. évüket betöltött elítéltek esetében el lehet rendelni a feltételes szabadlábra helyezést, ha az illető letöltötte a kétharmadot a 10 évnél rövidebb büntetésből, illetve legalább a háromnegyedet a 10 évnél nagyobb büntetésből.

(Címlapfotó forrása: Agerpres)

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?