Képességvizsga: megjelent a matematika tétel javítókulcsa

Közzétette a tanügyminisztérium a nyolcadikosok matematikából kapott vizsgatételét, valamint a javítókulcsot is. Előbbi innen, utóbbi innen letölthető. 

Az oktatási minisztérium szerdai közleménye tájékoztatott: 93,1 százalékos részvételt regisztráltak a képességvizsga matematika próbáján. A vizsgán országos szinten 172 500 tanuló jelent meg.

Három tanuló testhőmérséklete meghaladta a 37,3 Celsius-fokot, ők június 30-án jelentkezhetnek ismét vizsgázni. Egy Hunyad megyei diáklányt kórházba szállított kivizsgálásra a SMURD mentőcsapata, mert erős hastáji fájdalomra panaszkodott. Ő szintén június 30-án vizsgázhat. 

Négy tanulót csalási kísérlet miatt kizártak. A szaktárca összesítése szerint 167 tanuló otthoni elkülönítésben volt, 20 tanuló karanténban tartózkodott, vagy kórházban kezelték.

Csütörtökön anyanyelvből vizsgáznak a kisebbségi diákok. Az eredményeket június 22-én, kedden teszik közzé a vizsgaközpontokban és az evaluare.edu.ro honlapon. Az óvásokat aznap délután 4 órától 7 óráig, illetve 23-án 8-tól 12 óráig lehet benyújtani. A végleges eredményeket június 27-én, szombaton ismertetik.

(Címlapi illusztráció forrása: Agerpres)

Kapcsolódók

Kimaradt?