A replika jogán: Ferencz Zsombor az ETV állásfoglalásáról

Kifogásolta Ferenc Zsombor marosvásárhelyi újságíró, hogy az Elutasítja a Marosvásárhelyi Rádió elleni lejáratási kampányt az Erdély Tv című cikkünkben érintett félként nem szólaltattuk meg. A replika jogán küldött állásfoglalását változtatások nélkül közöljük.

A Marosvásárhelyi Rádió hallgatóinak egy csoportja már évek óta felháborodással veszi tudomásul, hogy a rádió szerkesztősége a magyarországi balliberális ellenzék érdekköreihez tartozó újságírók, tanárok és aktivisták hangadójává vált! Ezt a hallgatók többször szóvá tették, de a rádió főszerkesztő-helyettese, Szász Attila mindannyiszor visszautasította a vádakat, az elégedetlenkedő hallgatókat pedig letiltotta a rádió médiafelületeiről, nem állt szóba velük!

Szintén saját döntése volt, hogy nem válaszolt a hallgatói észrevételekre. Amikor mi számon kértük a balliberális tartalmak egyoldalúságát, mindössze annyit válaszolt, hogy “de Parászkának sok újságírói díja van”, mintha egyiknek köze lenne a másikhoz. Többé nem válaszolt, hiszen nem volt mit válaszolnia. Sajnos az elégedetlenkedő hallgatóknak IGAZUK VAN! A Marosvásárhelyi Rádió nem a MI rádiónk, nem a székelyföldi hallgatóké, hanem a magyarországi balliberális elvtársaké!

Ennek következményeként létrehoztam egy olyan Facebook-oldalt, az „Adják vissza a rádiónkat! A Marosvásárhelyi Rádió a MI rádiónk”-at, ahol a rádió szerkesztői által kisemmizett hallgatók is elmondhatták a véleményüket. Itt számtalan olyan hangfelvétellel és bizonyítékkal támasztottuk alá azt a tényt, hogy a Marosvásárhelyi Rádióban balliberális véleménydiktatúra van már több mint hét éve, vagyis Szász Attila RMDSZ általi kinevezése óta.

Megfigyeltük, hogy a rádió EGYETLEN EGY POLITIKAI VÉLEMÉNYMŰSORRAL rendelkezik, az „Értsünk szó”-val, amelyben csak és kizárólag balliberális, Orbán Viktor-ellenes meghívottak vehettek részt (Hont András, Konok Péter, Bötös Botond, Stefano Bottoni, Markó Béla stb.), akik ennek megfelelően mindig csak a magyar kormány intézkedéseit kritizálták, Magyarországot diktatúrának nevezték stb. Ugyanakkor ezekben a műsorokban SOHA egyetlen egy olyan meghívott sem szerepelt, aki kiállt volna Orbán Viktor mellett úgy, ahogy az előbb említett balliberális szószólók ezt rendszeresen megtehették.

Sőt, néhány éve még egy olyan giccsgyűjtő versenyt is szervezett a Marosvásárhelyi Rádió, amelyben arra buzdították a hallgatókat, hogy Wass Albert regényeket vigyenek be a “zsűrinek”. Köztudott, hogy Wass Albert az egyik legismertebb és legszeretettebb erdélyi magyar író, szóval ezzel a “versennyel” éppen a rádió hallgatóit gyalázták! Azóta sem kért senki sem bocsánatot a székelyföldi hallgatóktól!

A fenti bizonyítékok egyértelműen alátámasztják azt a tényt, hogy a Marosvásárhelyi Rádió a balliberális véleménydiktatúra áldozatává vált! Természetesen az általunk kifogásolt műsorok között nem szerepeltek a politikamentes műsorok, mint például a meseműsor, a kívánságműsor, a közéleti műsorok stb.

Megjegyzem, hogy a rádió munkatársai testületileg (mindössze öt személy kivételével) egy olyan Szász Attila-melletti hűségnyilatkozatot írtak alá, amelyben tagadták, hogy náluk balliberális véleménydiktatúra lenne, de nem tudtak egyetlen egy példát (Orbán Viktor melletti politikai véleményműsort) sem felhozni állításuk bizonyítására. Letagadták a vádakat, DE CÁFOLNI NEM TUDTÁK!

A fentiek alapján egyértelmű, hogy az Erdélyi Magyar Televízió személyemet elítélő Állásfoglalása egy végtelenül szomorú, szakmaiságtól mentes, mindössze a job sorsra érdemes szerkesztőség politikai-ideológiai elfogultságát bizonyítja, az azt aláíró főszerkesztő szegénységi bizonyítványa.

Elég volt az erdélyi magyar sajtót nyomasztó balliberális véleménydiktatúrából! Hajrá erdélyi magyarok!

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?