A karantén részleges eltörlése miatt „megindult a nép” Románia felé

Legalább három órát kell várakozniuk a határnál azoknak, akik a Nagylak–Csanádpalota autópálya-határátkelőnél érkeznek Romániába. A nagylaki országúti (1-es) határátkelőnél egyórás volt a várakozási idő hétfő reggel.

Az országos határrendészet online forgalommérő applikációja szerint az autópálya-átkelőnél hét sávon fogadják az országba érkezőket, és további négy mobil ellenőrzőpontot is létrehoztak. A megnövekedett forgalom mellett a járványügyi intézkedésekkel magyarázható a hosszabb várakozási idő – állítják.

A Nagylak 1-es országúti átkelőnél szintén hét sávon és négy mobil ellenőrzőpontnál folyik a beléptetés. A többi Arad megyei átkelőnél – Gyulavarsánd és Tornya – körülbelül 15 perces várakozási időt jegyeznek.

A határrendészet honlapján olvasható közlemény szerint a forgalom növekedése annak tudható be, hogy Románia hétfőtől már nem küldi házi vagy hatósági karanténba azokat, akik a koronavírus-járvány szempontjából már biztosnak nevezhető 17 európai uniós tagállam valamelyikéből érkeznek. A hatóság szerint a 0 órától érvénybe lépett enyhítés óta eltelt  első nyolc órában közel 4500 személy lépett be Romániába a Magyarországgal közös határátkelőhelyeken.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?