Meghosszabbították a másodfokú, felhőszakadásra és viharos szélre vonatkozó riasztást

Kiterjesztette az ország 36 megyéjére és meghosszabbította hétfő hajnali 3 óráig a szombaton kiadott másodfokú (narancssárga jelzésű), felhőszakadásra és viharos szélre vonatkozó riasztását az Országos Meteotológiai Szolgálat (ANM).

Az ANM előrejelzése szerint június 14-én, vasárnap 13 óra és vasárnap hajnali 3 óra közötti időszakban időszakosan felhőszakadások várhatók a Bánságban, a Körösök-vidékén, Erdélyben, Máramarosban, Moldvában és helyenként Munténiában, Dobrudzsában és Olténiában. A csapadék mennyisége meghaladhatja a 40 litert négyzetméterenként, kisebb kiterjedésű területeken pedig akár az 50-80 litert is. Nagyszemű jégesőre, viharos szélre (a széllökések sebessége meghaladhatja a 70-80 kilométert óránként) és gyakori villámlásokra kell számítani.

A narancssárga riadó 36 megyét érint, kivételt képeznek a déli megyék, illetve Bukarest, valamint Konstanca és Tulcea megye egy része.

A meteorológusok meghosszabbították ugyanakkor a sárga jelzésű, rossz időre vonatkozó riasztást, amely kedden 10 óráig lesz érvényben az ország déli részének 5 megyéjében, a fővárosbab, illetve Konstanca és Tulcea megye egy részén.

A jövő héten kitart a fokozott légköri instabilitás az ország legnagyobb részében, tájékoztat még az ANM.

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?