Resicabányán is egy férfi nyakára térdelt a rendőr, eljárás indult

Belső vizsgálatot indított a román rendőrség, miután videofelvétel került nyilvánosságra arról, hogy egy resicabányai rendőr rátérdelt egy aszfalthoz szorított férfi nyakára, írja a Digi24.ro. Az eset május 20-án történt, öt nappal azelőtt, hogy az amerikai George Floyd hasonló rendőri eljárás miatt meghalt, és halála hatalmas tüntetéshullámot indított el az Egyesült Államokban.

A felvételen látszik, ahogy egy civil ruhás férfi a földre szorított fiatal nyakára térdel, majd feláll, és az illetőt egy másik civil ruhás, valamint egy egyenruhás rendőrrel együtt megbilincselik. Egy másik férfi szintén a földre szorítva látható, több egyenruhás veszi körül.

A rendőrség közleménye szerint a két fiatalt azért vették őrizetbe Resicabányán, mert spontán konfliktus robbant ki közöttük egy közúti baleset helyszínén összegyűlt tömegben, és a rendfenntartók meg akarták előzni a konfliktus elfajulását. Az autóbalesetben egyébként egy rendőr is életét vesztette. A közlemény arra is kitér, hogy vizsgálják a rendőri beavatkozás módját, hangsúlyozva, hogy a törvényszegéssel szemben zéró toleranciát gyakorolnak, attól függetlenül, hogy ki követte azt el.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?