Koronavírussal fertőződött meg a kézdivásárhelyi kórház két orvosa

Koronavírus-fertőzést igazoltak a kézdivásárhelyi kórház két orvosánál. Iulian Todor háromszéki prefektus tájékoztatott: a fertőzött orvosok egyike székelyudvarhelyi, a másik brassói, ám mindketten a kézdivásárhelyi kórházban teljesítettek szolgálatot. 

Miután pozitív lett a koronavírus-tesztjük, a Kovászna megyei hatóságok elindították a járványtani vizsgálatot, hogy beazonosítsák mindazokat, akikkel a két fertőzött orvos kapcsolatba került. Egyiküket a sepsiszentgyörgyi kórházba utalták, a másikat pedig a brassói kórházban kezelik. 

Aggasztó, hogy a koronavírus-fertőzés megjelent a kézdivásárhelyi kórházban is, mivel a járvány idején az eddigieknél nagyobb feladat hárult erre az intézményre. A sepsiszentgyörgyi sürgősségi kórházban kizárólag koronavírus-fertőzött vagy fertőzésgyanús eseteket kezelnek, a kézdivásárhelyi városi kórház vette át a többi beteg ellátását. 

A Kovászna megyei prefektúra kedd délutáni tájékoztatása szerint egyébként a sepsiszentgyörgyi sürgősségi kórházban jelenleg összesen 2 koronavírus-fertőzöttet kezelnek és további 4 fertőzött pácienst utaltak be Brassóból valamilyen sebészeti beavatkozásra. Háromszéken a pandémia kitörése óta összesen 207 gyógyult beteget jegyeztek és eddig 5 997 koronavírus-tesztet végeztek el. 

(Címlapfotó forrása: Facebook)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?