Pozitív lett a koronavírus-tesztje egy iași-i diáknak

Koronavírus-fertőzést igazoltak egy iași-i nyolcadikos tanuló szervezetében, miután a gyermek nagyanyja fertőzöttnek bizonyult. Tanárai és iskolatársai, akikkel részt vett a képességvizsga-felkészítőn, otthoni elkülönítésbe kerültek. 

A Mediafaxon közölt információk szerint a nyolcadikos diák múlt hét szerdán és csütörtökön vett részt a felkészítőórákon. A műtét előtt álló nagymamáját szerdán tesztelték koronavírusra, s miután az eredmény pozitív lett, az egész családot letesztelték. Így derült ki, hogy a gyermek is koronavírusos. 

A iași-i sportlíceum igazgatója a sajtónak elmondta: jelezték a fertőzést a megyei közegészségügyi igazgatóságnak, és mindenkit azonosítottak, akivel a diák a tanintézményben kapcsolatba került, az épületet egy erre szakosodott céggel fertőtleníttették. 

Tanárai és a felkészítőkön részt vett 11 osztálytársa, valamint ezek családtagjai otthoni elkülönítésbe kerültek, a diákok online folytatják a gyakorlást a képességvizsgára, mondta az edupedu.ro portálnak a megyei tanfelügyelőség szóvivője. A közegészségügyi igazgatóság valószínűleg tesztelni fogja őket a vizsgák előtt, tette hozzá. 

(Címlapi illusztráció forrása: Agerpres)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?