Életeket veszélyeztet egy sepsiszentgyörgyi gyújtogató

Ötször gyújtotta fel egy eddig még ismeretlen tettes az egyik sepsiszentgyörgyi földbe süllyesztett hulladéktárolót, ami ezúttal szénné égett.

„Nem normális, hogy több száz ember kell aggódjon egy felelőtlen szomszéd miatt, aki folyamatosan gondot okoz az egész környéknek” – fogalmazott Máthé László, a Tega köztisztasági vállalat igazgatója, aki szerint emberek életét, vagyonát veszélyezteti az a felelőtlen személy, aki parazsat ürít a süllyesztett konténerekbe!

A városi strand, vagyis az Olt utca és Sport utca közelében található föld alá süllyesztett hulladékgyűjtő ponthoz riasztották a tűzoltókat, akik gyorsan a helyszínre értek és megakadályozták a föld alól már méteresre növő lángnyelvek terjedését. Ennél a süllyesztett hulladékgyűjtőnél ez már az ötödik hasonló eset, hogy valaki parazsat önt bele, amitől az kigyulladt. Ezúttal azonban a környéken lakók csak későn észlelték a problémát, a konténert a helyszínre érkező tűzoltóknak már nem sikerült megmenteniük.

Máthé László elmondta: a föld alá süllyesztett kukát alig három éve vásárolták és értéke 2000 euróra tehető. Mivel teljesen elégett, ezúttal már javítani sem lehet, mint korábban. A süllyesztett konténer maradványait először ki kell ásni, másik föld alá telepíthető konténerrel egyelőre nincs lehetőség pótolni.

A köztisztasági vállalat vezetője szerint a korábbi, hasonló esetekben a környező magánházak egyikének lakóira gyanakodtak, ám a tettest egyelőre nem sikerült azonosítani. Máthé László szerint a meggondolatlan gyújtogató börtönbüntetést kockáztat. Arra kérik a környéken lakókat, hogy ha rendelkeznek információkkal az elkövetőről, értesítsék a köztisztasági vállalatot, akár Facebookon a Tega Rt. oldalán, vagy a 0267/310–123-es telefonszámon is megtehetik a bejelentést.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?