Orban negyven éve dohányzik, de megpróbál leszokni a káros szenvedélyéről

Negyven éve dohányzik, de megpróbálja elhagyni ezt a rossz szokását – nyilatkozta hétfő este a Digi 24 televízió műsorában Ludovic Orban miniszterelnök azt követően, hogy a hétvégén megbírságolták, mert cigarettázott az irodájában, ráadásul védőmaszkot sem viselt, amikor néhány kormánytag társaságában a születésnapját ünnepelték.

„Emberek vagyunk, néha tévedünk. Negyven éve dohányzom. Sajnálom, ami történt, elnézést is kértem. 17 éves koromban szoktam rá, negyven éve szívom. Megpróbáltam leszokni róla, egyszer sikerült is. 1999-ben majdnem egy évig nem dohányoztam, aztán a napfogyatkozáskor az az ötletem támadt, hogy rágyújtsak. A fontos az, hogy ha hibázol, ismerd be, és próbáld meg jóvátenni” – mondta Orban, aki hozzátette: nem szeretne rossz példát mutatni a fiataloknak.

Kifejtette: születésnapja volt, és kollégái meglepték, „nem tehette meg”, hogy ne fogadja őket, és úgy adódott, hogy „elengedték magukat” – kommentálta a fotót, amelyen több miniszter társaságában látható italozás és dohányzás közben. Hozzátette: nem próbálta meg kideríteni, hogy ki készítette és hozta nyilvánosságra a fényképet.

Miután megjelent a fotó az interneten, ő maga kezdeményezte, hogy bírságolják meg, és online kifizette a kiszabható maximális büntetést – mondta. Úgy tudja, a fotót a Szociáldemokrata Párt (PSD), élén Eugen Teodorovici volt pénzügyminiszterrel és Cristian Vasilcoiu volt tanácsossal „igen kitartóan” terjesztette az interneten.

A kormányfő szerint bármely politikai alakulat kihasznál egy ilyen eseményt, hogy támadja ellenfelét, de felhívta a figyelmüket, hogy „az vesse rá az első követ, aki biztos abban, hogy nem vétkezett”. Ebben az összefüggésben úgy vélekedett: a PSD-nél „nemigen van, aki követ emelhetne rá”.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?