Meghaladta az 1200-at a koronavírussal kapcsolatba hozható halálesetek száma

Újabb őt koronavírus-fertőzött halálát jelentette hétfőn Romániában a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS), ezzel 1202-re emelkedett a halálesetek száma.

Három férfi és két nő halt meg, akik 49 és 84 év közöttiek voltak, mindannyian krónikus betegek. Az elhunytak között van egy 84 éves Vrancea megyei férfi, egy 49 éves bukaresti férfi, egy 81 éves Hunyad megyei nő, egy 69 éves Prahova megyei férfi és egy 76 éves Galac megyei nő.

Az Országos Közegészségügyi Intézet ugyanakkor helyesbített az 1178. halálesettel kapcsolatban, mert a szombaton, május 23-án elhunyt 45 éves Botoşani megyei asszisztensnő haláláról kiderült, hogy a jelenleg érvényes meghatározás szerint nem hozható kapcsolatba a Covid-19-el. A Botoşani megyei Közegészségügyi Igazgatóság hétfőn vette észre, hogy az asszisztensnő két egymás utáni koronavírus-tesztje negatív volt.

Az asszisztensnő néhány héttel ezelőtt fertőződött meg koronavírussal, és mivel állapota súlyosbodott, a Iaşi-i járványkórház intenzív terápiás osztályára került át, ahol szinte két hétig kezelték, de az orvosok minden igyekezete ellenére meghalt. A koronavírus-tesztje negatív lett a Remdesivir-kezelés után, ugyanakkor nem volt más betegsége, ami súlyos immungyengeséget okozott volna, idézi az Országos Közegészségügyi Intézet közleményét a G4media.ro.

(Címlapfotó: MTI)

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?