Egyszerű indítványt nyújtott be az ellenzék a tanügyminiszter ellen

Monica Anisie oktatásügyi miniszter leváltását kezdeményezték az ellenzéki pártok képviselőházban, ahol hétfőn délután vitatják meg a tárcavezető ellen benyújtott egyszerű indítványt, a végszavazást pedig szerdán tartják róla.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Pro Románia 93 törvényhozója által aláírt egyszerű indítvány címe Lépésről lépésre az oktatás csődjéig – A PNL megteremtette a képzetlen Romániát, és a koronavírus-járvány miatt előállt helyzet kezelését veti a kormányzó Nemzeti Liberális Párt (PNL) soraiból kinevezett Anisiére.

A kezdeményezők szerint a miniszter képtelen jövőképet és stratégiát felmutatni a klasszikus iskolai tanítás március 11-i felfüggesztése óta az internetes távoktatásra áttért tanügyben, ezért pedagógusok, diákok, szülők, hozzátartók és a kisegítő személyzet „hónapok óta rettegésben és bizonytalanságban él”. Az ellenzék szerint „az utóbbi 30 évben nem tapasztalt káoszt” okozott a tanügyben a miniszter.

Az egyszerű indítvány megszavazása nem jelentené a tárcavezető menesztését, a szavazás eredménye inkább a miniszter „bizonyítványának” a kiállítását jelentené.

(Nyitókép: Monica Anisie tanügyminiszter | Forrás: Facebook)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?