Megoldást keresnek a tünetmentes fertőzöttek elhelyezésére Csíkszeredában

Bár újabb koronavírusos csíkszeredai esetekről nem érkezett jelentés, a négy Csíkszereda-környéki fertőzési gócpont miatt óvatosságra intett a városi katasztrófavédelmi bizottság csütörtöki ülését követően Ráduly Róbert polgármester, a bizottság elnöke.

Csíkszeredában nem igazoltak újabb koronavírus-fertőzést az elmúlt 24 órában, ám a csíki térség tekintetében nincsenek jó hírek – kezdte online beszámolóját Ráduly Róbert. A polgármester elmondta: összesen négy koronavírus-gócpontot azonosítottak a régióban.

A lokalizált és minden bizonnyal elfojtott csíkszeredai gócpont mellett Csíkszépvíz, Csíkmindszent és Csíkszentgyörgy tekinthető a csíki fertőzések centrumának. Az elöljáró szerint Szépvízen 16, Mindszenten 26, Csíkszentgyörgyön pedig 7-8 pozitív tesztet produkáló személyt azonosítottak a napokban.

Ráduly Róbert kiemelte, hogy a csíkszeredai Hargita Megyei Sürgősségi Kórház fertőző betegségeket kezelő osztálya lassan eléri a koronavírusos esetek fogadására alkalmas kapacitásának csúcsát. A kórház tehermentesítése érdekében a tünetmentes betegek elhelyezésének megoldását keresik.

Az elöljáró arról is beszámolt, hogy intenzív szakaszába lépett a hagyományos csíksomlyói pünkösdi búcsú idei megszervezése is. Ennek kapcsán pénteken találkozik a szervező ferences rendi szerzetesek, valamint a megyei hatóságok illetékeseivel, mondta. A polgármester ismételten felhívta a figyelmet arra, hogy ebben az évben biztosan nem tud majd tömeges zarándoklatokat fogadni a csíksomlyói kegyhely.

Kapcsolódók

Kimaradt?