A BBTE hallgatói hazavihetik a bentlakási szobáikban maradt személyes tárgyaikat

A kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) hallgatói elvihetik személyes vagyontárgyaikat, amelyek a szükségállapot bevezetése és a frontális oktatás felfüggesztése előtt elfoglalt bentlakási szobáikban maradtak. 2020. május 18-tól (hétfő) kezdődően tölthetik ki online a programáláshoz szükséges dokumentumokat – közölte az egyetem sajtóirodája.

A torlódások elkerülése és a hallgatók biztonsága érdekében a személyes vagyontárgyak elvitele és a bentlakási helyiségek felszabadítása (kijelentkezés) csakis a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Hallgatói Önkormányzata (CSUBB) Facebook-oldaláról elérhető platformon, online programálás után engedélyezett. A platform 5 napon keresztül üzemel (2020. május 18–23. között), és az első kör regisztráció után 3 héttel újból megnyílik.

A személyes tárgyak átvételére és a bentlakási szobák felszabadítására naponta 40 hallgatónak van lehetősége, az egészségbiztonsági és társadalmi távolságtartási szabályok betartásával, a bentlakás adminisztratív személyzete és az elszállásolási bizottság hallgató-tagjainak felügyelete mellett.

A hallgatók legtöbb 20 fős csoportokban tartózkodhatnak a bentlakásban, mindegyik szériának 3 órája van a helyiségek felszabadítására, amit 30 perces tisztítás és fertőtlenítés követ a közös helyiségekben. A bentlakás épületébe a kijelentkezés teljes időtartama alatt csak a hallgatók léphetnek be, a diákigazolvány felmutatásával. A kísérők legfeljebb 20 percig léphetnek be, és csakis a nagyon nehéz tárgyak elvitelében segédkezhetnek. Gépjárművekkel legfeljebb 20 percig engedélyezett behajtani a campus területére, és csakis poggyász bepakolása céljából.

A bentlakási helyiségek felszabadításakor a hallgatók kötelesek az összes hátralékot megfizetni és átadni a leltári tárgyakat; azok, akik a BBTE Igazgatótanácsa 2020. március 20-i határozata alapján felszabadították a bentlakási helyeiket, igényelhetik a 2020. március 21. és szeptember 30. közötti időszakra befizetett összegek visszatérítését.

Azok a hallgatók, akiknek nincs lehetősége visszatérni a bentlakásba a személyes vagyontárgyak elvitelére, a social@ubbcluj.ro e-mail címre küldött felhatalmazás alapján küldhetnek maguk helyett egy másik személyt; a felhatalmazásnak tartalmaznia kell a hallgató személyazonosító adatait, a bentlakás és az elfoglalt szoba számát, valamint a felhatalmazott személy azonosító adatai. A megbízott személynek személyi igazolványt kell bemutatnia ahhoz, hogy beléphessen a felhatalmazásban jelzett bentlakási szobába.

A bentlakásokban maradt személyes vagyontárgyakat a bentlakás alkalmazott személyzete a Hallgatói Önkormányzat képviselőjének vagy az elszállásolási bizottság hallgató-tagjának jelenlétében elcsomagolják, és felcímkézik a szoba számával, majd 2020. augusztus 14-ig tárolják. Azok a hallgatók, akik felszabadították a bentlakási szobáikat, és nincsenek személyes vagyontárgyaik a bentlakásban, kérvényezhetik online a kijelentkezést, a kijelentkezési kérés eljuttatásával a social@ubbcluj.ro e-mail címre.

A helyiségek felszabadításához és a BBTE bentlakásaiban maradt vagyontárgyak elviteléhez szükséges összes információ és dokumentum megtalálható itt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?