Arafat: csak semmi kerti sütögetés május 15. után!

Megugorhat a koronavírus-fertőzöttek száma Romániában, ha a szükségállapot lejártával nem viselkednek felelősen az állampolgárok, figyelmeztetett Raed Arafat belügyi államtitkár.

A belügyminisztérium katasztrófavédelmi főosztályának (DSU) vezetője szerint a hatóságok szigorú korlátozásokkal harcoltak a járvány ellen, de május 15. után a felelősség az állampolgárra hárul.

„Sokkal több függ majd attól, hogy a lakosság hogy viselkedik. Ha az emberek megértik, hogy csak bizonyos szabályok betartása mellett lehet kimenni a házból, és hogy a maszk viselése kötelező, akkor van esély rá, hogy az őszre jósolt második járványhullámot is könnyen átvészeljük. Viszont ha május 15-től látogatóba indulunk, kerti sütögetést szervezünk, a fertőzöttek számának hirtelen növekedésére, egy új hullámra számíthatunk” – jelentette ki Arafat a Digi24-nek.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy a fertőzötteket nem szabad otthon kezelni, mert ez a családtagokat sodorja veszélybe. Mint mondta, az előírás az, hogy a fertőzötteket a kórházban, vagy az enyhe tünetekkel rendelkezők számára elkülönített térben kezelik.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?