Kérték a Tusnádfürdőre naponta bejáró medve áthelyezését

A hatóságok kérésére át fogják helyezni egy másik területre azt a medvét, amely majdnem minden nap lelátogat a nappali órákban Tusnádfürdőre és a település utcáin kószál élelmet keresve. A helyi hatóságok várják a környezetvédelmi minisztérium ilyen irányú engedélyét. 

Albert Tibor tusnádfürdői polgármester az Agerpres hírügynökségnek elmondta, egy hároméves medvéről van szó, amelyet valószínűleg anyja hozott a környékre, és hagyott itt az idén, mivel nem fél az emberektől, és csak napközben járkál a település utcáin. 

„Az üzletekbe, szállodákba is be akart már menni, nem fél, anyja valószínűleg sokat járt vele emberek között. Nem okozott nagy károkat, csak megijeszti az embereket. Kértem a környezetvédelmi ügynökséget, hogy helyezzék át egy másik területre” – mondta Albert. 

A Hargita megyei környezetvédelmi ügynökség megerősítette, hogy kérte a minisztériumtól a medve áthelyezését egy másik vadgazdálkodási területre. Az ügynökség arról is beszámolt, hogy idén tavasszal, május 8-áig összesen 26 vadkár-esetet regisztráltak Hargita megyében. Ezekből 22-t medve, egyet farkas, hármat pedig vaddisznó és szarvas okozott. A legtöbb káresetet Székelyudvarhely és Székelykeresztúr térségében regisztrálták.

(Címlapi illusztráició forrása: MTI/Veres Nándor)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?