banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

„Éhes disznó makkal álmodik” – mondta Orbán földgömbös posztjáról a román kormányfő

„Éhes disznó makkal álmodik” (szó szerint: a veréb kukoricaliszttel álmodik) – kommentálta Ludovic Orban román kormányfő a Nagy-Magyarországot ábrázoló földgömböt, amelyet Orbán Viktor magyar kormányfő posztolt kedden a Facebookra, hogy ezzel kívánjon sok sikert a történelemből érettségizőknek.

Ludovic Orban ugyanakkor újságírói kérdésre válaszolva leszögezte, hogy nem támogatja a Népi Mozgalom Pártja (PMP) képviselőjének, Marius Paşcannak azt a javaslatát, hogy az RMDSZ-t törvényen kívül kellene helyezni, azaz betiltani Romániában.

A román sajtó kedden úgy írt Orbán bejegyzéséről, hogy az „válasz” Klaus Iohannis román államfő múlt heti nyilatkozatára, amikor is a Szociáldemokrata Pártot (PSD) Erdély magyaroknak történő „kiárusításával”, az RMDSZ-szel és Orbán Viktorral kötött „titkos egyezséggel” vádolta meg.

A bejegyzésben szereplő földgömb Orbán Viktor irodájában van, az Index.hu korábbi cikke szerint Perczel László 1862-es glóbuszának másolatáról van szó. Korábban Andrej Plenkovic horvát miniszterelnök tette szóvá, hogy a Fidesz elnökségének üléséről készült fényképen egy olyan térkép látható a háttérben, amelyen Nagy-Magyarország szerepel.

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?