banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Belügyminiszter: május 15-től bárhová utazhatunk az országban

Nem kell engedélyt kérni a települések közötti közlekedésre, május 15-től bárhová utazhatunk az országban - közölte Marcel Vela belügyminiszter Facebook-odalán. Bárki elhagyhatja a települését anélkül, hogy figyelembe venné a település- és a megyehatárokat - mondta.

Hogy valóban bárhová utazhassunk az országban a szükségállapot után, végleges döntésre van szükség, amelyre még nem került sor.

Hétfőn még egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat adott a kormányfő és a belügyminiszter arról, hogy május 15-től elhagyhatjuk-e a településünket. Marcel Vela belügyminiszter akkor azt nyilatkozta: május 15-től lehet majd a hegyekben kirándulni. Néhány órával később Ludovic Orban már arról beszélt, hogy május 15-e után csak bizonyos esetekben lesz megengedett a települések közötti közlekedés. Ezek közé tartoznak többek között a szolgálati utak, a rokonlátogatások, és a mezőgazdasági tevékenységek végzése. „Ha engedélyt adunk a hegymászásra, ez azt jelentené, hogy a települések közötti közlekedést sem korlátozzuk” – jelentette ki akkor a miniszterelnök.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja. 

 

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?