Tolvajokat és részeg sofőrt büntettek kijárási tilalom megszegése miatt

Ócskavas tolvajokat és hajtási nélkül, részegen vezető sofőrt fogott a háromszéki rendőrség. Mint kiderült a tettesek halmozták a szabálysértéseket, hiszen egyiküknél sem volt kijárási nyilatkozat, ezért amiatt is borsos büntetést szabtak ki rájuk.

A Kovászna megyei rendőrség beszámolója szerint kedden délután Gidófalváról kaptak riasztást, hogy két férfi egy járművel betört egy vállalkozás udvarára és ócskavasat lopnak. A helyszínre érkező rendőrök tetten érték a 25 és 38 éves férfiakat, akiknek autójában különböző szerszámokat találtak, közelben, a cég székhelyét övező kerítés mentén pedig egy kőtörő kalapácsra, elektromos eszközökre és kábelekre bukkantak. A cég épületének több ajtaját is betörve találták. Mint kiderült a két férfi fémtárgyakat lopott, amit ócskavasként akartak értékesíteni. A rendőrség kérte tőlük a kijárási nyilatkozatot is, de mivel nem volt náluk ilyen dokumentum fejenként 4000 lejes büntetést is kaptak, emellett lopás miatt indul ellenük bűnvádi eljárás.

Ugyancsak kedden a baróti rendőrök az erdővidéki város és Bibarcfalva közti útszakaszon állítottak meg egy autóst, aki kiugrott a járműből és elszaladt a mezőben. Miután sikerült megállítani, kiderült, hogy a 43 éves férfinek nincs hajtási jogosítványa, részegen vezetett és súlyosbításként nem rendelkezett kijárási nyilatkozattal. A férfit 24 órára őrizetbe vették, bűnvádi eljárást indítottak ellene és 4000 lejre büntették a kijárási tilalom szabályainak megszegése miatt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?