Az országhatárról fordították vissza a rendőrök Gigi Becalit

Feltartóztatták az országhatárnál a rendőrök vasárnap este Gigi Becalit. A politikus-üzletember a Henri Coandă repülőtérről akarta elhagyni az országot – közölték hétfő éjjel a hírtelevíziók.

Becalit a legfőbb ügyészségre kísérték be, ahol tudomására hozták, hogy nem hagyhatja el az országot, mert újabb bűnvádi vizsgálat indult ellene. A Steaua labdarúgóklub tulajdonosát csalással és hivatali visszaéléssel gyanúsítják az Avicola Iași privatizációjának ügyében.

A hírtelevíziók szerint a parlamenti képviselő országelhagyási tilalma összefüggésben áll azzal, hogy a legfelsőbb bíróság hétfőn mond jogerős ítéletet a védelmi minisztérium és az üzletember közötti gyanús telekcsere ügyében. Első fokon Victor Babiuc volt minisztert és az üzletembert felmentették, ám az ügyészek fellebbeztek.

Becali korábban külföldön, Dubaiban várta meg az ítéletet egy másik perében is, amelyben erőszakos fogvatartással vádolták. Azzal fenyegetőzött, soha nem tér vissza az országba, ha letöltendő börtönbüntetést kap. Végül három év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?