Húszéves a koronavírus legfiatalabb romániai áldozata

A koronavírus-járványról hivatalos tájékoztatást adó kormányzati portálon tizennyolc halálesetet jelentettek be egyszerre péntek este, köztük egy húszéves Vaslui megyei illetőségű fiatal nőét. Országszerte immár 744 áldozatot szedett a járvány.

A húszéves nő csütörtökön hunyt el, de már három hete kórházban volt: először Bârladon, aztán a Iași-I Járványkórházban, ahol szervezete feladta a küzdelmet. A tájékoztatás szerint a fiatal nő túlsúllyal küzdött és pszichés zavarai is voltak. Angliából tért haza, ott fertőződhetett meg, és a hatósági karanténból vitték kórházba – közölték.

Eddig a legfiatalabb áldozatnak egy 21 éves Vrancea megyei nőt tartottak, akinek a halálát a múlt szombaton jelentették be.

Rajta kívül többnyire idős, szintén krónikus betegségben szenvedő személyek hunytak el április 30-án és május elsején – illetve egy április 20-i esetet is ide soroltak –, akiket koronavírussal is diagnosztizáltak.

Az áldozatok életkora – leszámítva a vaslui-i nőt – 48 és 90 év közötti, három Suceava, három Arad, három Botoșani, két Szeben, két Kolozs, továbbá egy-egy Krassó-Szörény, Galac, Kovászna és Vrancea megyei személy van közöttük.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

Kimaradt?