Koronavírus: a kormány 200 millió lejt szán a tájékoztató kampányra

A kormány sürgősségi rendelettel 200 millió lejt utalt ki a lakosságot a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos tájékoztató kampányának médiában való megjelenítésére. A sajtóban négy hónapig futó kampány arról tájékoztatja a lakosságot, hogy milyen szabályokat kell betartani a szükségállapot idején, illetve május 15. után – jelentette ki Ionel Dancă, a miniszterelnöki kancellária vezetője.

Csütörtök esti sajtótájékoztatóján Dancă elmondta, hogy a kiutalt összeg 47 százalékát az országos tv-csatornáknak utalják ki erre a célra, 53 százalékát pedig elosztják az írott sajtó, online sajtó, helyi és regionális rádiók és tv-csatornák között.

A kancellária vezetője szerint tájékoztatni akarják a lakosságot, hogy milyen intézkedéseket hoznak és milyen szabályok betartása szükséges a szükségállapot feloldása után. Emellett a kampánnyal segíteni szándékoznak a romániai újságírókat és a sajtóorgánumokat, amelyeknek a jövedelme a reklámok hiánya miatt jelentősen csökkent ebben az időszakban, ez pedig akadályozza őket abban, hogy szerepüket – a lakosság korrekt tájékoztatását – megfelelően betöltsék, mondta Dancă.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

(Nyitókép: Ionel Dancă, a miniszterelnöki kancellária vezetője | Fotó: gov.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?