FRISSÍTVE – Újabb áldozatokat jelentettek be: közel egy hónapja elhunytakat is

FRISSÍTVE: Kilenccel nőtt a koronavírus-fertőzésnek tulajdonított áldozatok száma, így a hivatalos kormányzati tájékoztató portál péntek délelőtti közlése szerint már 726 haláleset írnak a járvány számlájára.

A pénteken előzőleg ismertetett hat haláleset közül öt Suceava megyében történt, de különös módon több hete, vagy közel egy hónappal ezelőtt elhunyt személyeket is a koronavírus „számlájára” írtak.

Egy 65 és egy 70 éves férfi például április 6-án halt meg, egy 52 esztendős áldozat halálát pedig 12-én regisztrálták. Szintén aznap hunyt el egy 74 éves asszony, másnap pedig egy 76 éves nő. A Stratégiai Kommunikációs Csoport szerint valamennyinél bebizonyosodott a vírusfertőzés. Egy 75 éves Arad megyei nő halálát is bejelentették. Ő április 30-án hunyt el, és súlyos krónikus betegségekben szenvedett.

FRISSÍTÉS: További három halálesetet is bejelentettek, köztük egy április 5-én (!) elhunyt 84 éves Suceava megyei férfiét. A másik két áldozat egy 68 éves Prahova, illetve egy 62 éves Vrancea megyei férfi. Mindhárman krónikus betegek voltak.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

Kimaradt?