Fertőzések Hargita megyében: ismét eltérnek a bukaresti adatok a csíkszeredaiaktól

Bár a Stratégiai Kommunikációs csoport (GCS) csütörtöki jelentésében két új Hargita megyei koronavírus-fertőzéses esetről számolt be, a prefektusi hivatal közleménye szerint nincs új megbetegedés a megyében. Az adatok eltérésére volt már precedens, a prefektúra ezt informatikai hibával magyarázta.

A csütörtökön közölt bukaresti adatok szerint 20-ról 22-re emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma Hargita megyében. Ezzel szemben a prefektusi hivatal által kiadott közlemény szerint nem változott a fertőzöttek száma az elmúlt 24 órában, és továbbra is 20 igazolt fertőzést tartanak nyilván.

Az eddig regisztrált 20 fertőzöttből 7-en meggyógyultak, egy személy elhunyt, 12-en a székelyudvarhelyi és a csíkszeredai kórházban vannak. A prefektusi közlemény szerint Hargita megyében 52 fővel nőtt az intézményes karanténban lévők száma az elmúlt 24 órában, számuk így 297, otthoni elkülönítésben 281-en tartózkodnak.

A megyékre lebontott bukaresti adatok szerint Háromszéken 10-zel, Maros megyében 11-gyel nőtt a fertőzéses esetek száma az elmúlt 24 órában.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?