Hatóság elleni erőszakba torkollott egy kerti parti Székelyföldön

A járványügyi tiltások ellenére népes kerti partit szervezett egy sepsiszentgyörgyi család a Kender utcai magánháza udvarán.

A szomszédokat vélhetően nem csak a mulatozó társaság zavarta, hanem az is, hogy a koronavírus járvány leküzdése miatt meghozott szabályok szerint tilos társasági eseményeket szervezni. Panaszt tettek az 112-es segélyhívó számon, aminek nyomán több rendőr és csendőr jelent meg a helyszínen. Az ittas házigazda és fiai nem vették jó néven a rendfenntartók megjelenését, fejszével és késekkel támadtak a hatóságiakra, végül fogdába kerültek.

A háromszéki rendőrség tájékoztatása szerint a szomszédok bejelentésére három rendőr és három csendőr érkezett a helyszínre, ahol mintegy 30-an mulattak. Őket a láthatóan ittas, 41 éves házigazda ellenségesen fogadta, fejszét ragadott és halállal fenyegette a rendfenntartókat. A férfi segítségére siettek fiai is. A 17 és 20 éves fiatalok késekkel fegyverkeztek fel. A többi vendég próbálta csillapítani a kedélyeket, rövid időre sikerült a házigazdát lefogniuk és a házba tuszkolniuk. Ő azonban nem nyugodott, késsel felfegyverkezve támadott ismét a rendőrökre és csendőrökre.

A hatóságiak ekkor erősítést kértek. Ezután érkezett a helyszínre a különleges alakulat, akiknek sikerült a társaságból kiemelni az erőszakos házigazdát és bekísérték a rendőrsége. Ezt látva azonban a többi vendég is feldühödött, kövekkel dobálták és kezük ügyébe eső tárgyakkal fenyegették a rendfenntartókat. A rendőröknek ezután a házigazda mellett a nagyobbik fiát is őrizetbe vették és 24 órára előzetes letartóztatásba helyezték. Ellenük hatóság elleni erőszak és közrendháborítás vádjával indítottak bűnvádi eljárást.

Kapcsolódók

Kimaradt?