FRISSÍTVE - A marosvásárhelyi ügyészséghez és rendőrséghez került a Parászka-ügy

FRISSÍTVE - Feljelentés érkezett a rendőrséghez a Marosvásárhelyi Rádióban feltételezetten történt fizikai agresszió ügyében – tájékoztatta a Maszolt a marosvásárhelyi rendőrség szóvivője.

Emanuela Fărcaș a korábban írásban elküldött kérdésünkre válaszolt. A szóvivő azt nem részletezte, hogy ki tett feljelentés ebben az ügyben. Ám mint kiderítettük, a feljelentő nem a bántalmazás feltételezett áldozata, Parászka Boróka újságíró, hanem a felettese, a Marosvásárhelyi Rádió magyar szerkesztőségének vezetője, Szász Attila volt. Parászka Boróka a Maszolnak azt mondta: nem a rendőrséghez, hanem az ügyészséghez fordult bűnvádi panasszal ebben az ügyben.

Szász Attila korábban is azt nyilatkozta lapunknak: a nyomozóhatóságokra bízza annak kivizsgálását, hogy beosztottja, Kiss Dénes valóban bántalmazta-e a kolléganőjét, Parászka Borókát, amint azt az utóbbi újságíró a rádió vezetőségéhez írt beadványában állította. A főszerkesztő-helyettes szerdán a Maszolnak elmondta, feljelentést tett kedden a rendőrségen. „Ebben az ügyben semmilyen minőségem nincs, tanúként sem hallgatnak ki, és nem is fognak tájékoztatni a nyomozás menetéről” – tette hozzá Szász Attila.

Parászka Boróka a Maszolnak elmondta, zaklatás és bántalmazás vádjával tett le bűnvádi panaszt a marosvásárhelyi bírósági ügyészségen, csatolva a sérüléseiről készült orvosi látleletet is. Közlése szerint ezt a lépést megtette, még mielőtt Szász Attila a rendőrséghez fordult volna.

Kiss Dénes korábban a Maszolnak elmondta: nem bántalmazta a kolléganőjét, ellenkezőleg, őt érte támadás Parászka Boróka részéről. A rádiós újságíró utóbb a Facebook-oldalán jelezte, maga is a rendőrséghez készül fordulni ebben az ügyben. Szerdán megkérdeztük Kiss Dénest, hogy megtette-e ezt a lépést, de nem kívánt nyilatkozni portálunknak.

FRISSÍTÉS: A marosvásárhelyi bírósági ügyészség szóvivője, Andreea Dorina Tătar a Maszolnak megerősítette: április 23-án iktatták Parászka Boróka bűnvádi panaszát a munkahelyén feltételezetten történt panaszáról. Az esetet egy ügyész felügyelete alatt a rendőrség vizsgálja. Kérdésünkre a szóvivő közölte azt is: ha időközben a rendőrséghez is érkezett egy feljelentés ugyanebben az ügyben, akkor a törvénynek megfelelően ennek a kivizsgálását az ügyészség által már elkezdett bűnvádi nyomozás keretében folytatják le.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?