A magyar szent korona többé nem fotózható

Bár az Országház honlapján a látogatással kapcsolatos tudnivalók közt még nem szerepel, nem szabad se vakuval, se vaku nélkül fotózni a koronát – közölte a Turizmus Online. A fotózást az egész kupolateremben tiltják.

A Nemzeti Múzeum után 1999. december 31. óta a Parlamentben őrzött királyi jelképet és tartozékait egészen mostanáig lehetett vaku nélkül fotózni – írta a Turizmus Online.

A portál információja szerint viszont – amelyet az Országgyűlés idegenforgalmi osztálya is megerősített – véletlenül vagy szándékosan oly sokszor sült el a kíváncsi turisták fényképezőgépeinek villanófénye, hogy a parlamenti hivatalosságok megelégelték a műtárgyra káros sugarakat kibocsátóikkal együtt.

A Turizmus Online szerint első lépésben az épületben dolgozó idegenvezetőket szankcionálták volna azzal, hogy akinek a csoportjában elsül a vaku, az nem mutathatja meg a koronát. A szankció okozta gordiuszinak tűnő csomót a fotózás teljes körű, a kupolateremre érvényes tiltásával vágták át – tette hozzá a beszámoló.

Aki mégis szeretne egy fotót a koronázási ékszerekről, ezentúl az az Országház honlapjáról tölthet le képeket.

Kimaradt?