Medvéhez riasztották a csendőröket a Hargita megyei Ülkén

Egy anyamedvét láttak bocsaival a Hargita megyei Ülke egyik udvarán, egy férfi riasztotta a csendőrséget szombat hajnalban. A helyieket Ro-Alert rendszeren keresztül értesítették – írja az Agerpres.

A Hargita Megyei Csendőrség (IJJ) sajtóirodája szerint egy férfi éjjel 2.22-kor jelentette be a 112-es segélyhívón, hogy három medvét lát az udvarán, vélhetően egy anyamedvét bocsaival. A férfi hozzátette, hogy az udvarán juhkarám van, az csalogathatta oda a medvéket. A helyszínre kiérkező rendfentartók már nem találták ott a medvéket, csak az okozott anyagi kárt tudták megállapítani. Egyes helyi források szerint a medvék több juhot is megöltek.

A járőröző csendőrök még egy ideig a helyszínen maradtak, hogy a medvék ne térjenek vissza. Az akció egy órát tartott, és további incidensek nélkül ért véget. A katasztrófavédelmi felügyelőség figyelmeztető üzenetet küldött a környéken lakóknak a Ro-Alert rendszeren. A csendőrök ismét felhívják a lakosság figyelmét, hogy ha medvét látnak, azonnal forduljanak segítségért az egységes segélyhívószámon, ne próbálják maguk elkergetni az állatot, ne etessék, és ne közelítsék meg fényképkészítés céljából sem.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?