Kolozs megyében is szétosztották a magyar kormány adományát

Kolozs megyében 21 ezer sebészeti maszkot, 6.520 FFP maszkot, 275 pleximaszkot, 8.500 védőkesztyűt, 1.420 adag fertőtlenítőszert, 1.280 védőruhát és 626 védőszemüveget osztottak szét 81 egészségügyi egység között – számolt be csütörtökön a Kolozs megyei RMDSZ-

A közlemény szerint 68 háziorvosi rendelő, tizenkét idősotthon és 2 kórház kapott védőfelszerelést tartalmazó csomagot megyeszerte. „Köszönjük Magyarország kormányának, hogy ezekben az embert próbáló időkben sem feledkezik meg a külhoni magyarokról” – nyilatkozta Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács RMDSZ-es alelnöke. Hozzátette, a kolozsvári sürgősségi pszichiátria és onkológiai kórház mellett, 28 település családorvosai, valamint a kolozsvári idősotthonok mellett gyalui,  dési,  szamosújvári, buzai, mérai, bágyoni és keszüi öregotthonok kaptak a csomagokból.

Az RMDSZ Kolozs megyei szervezete, Oláh Emese, Kolozsvár alpolgármestere, Vákár István alelnök, valamint Balla Ferenc, Lőrinczi Zoltán, Szőcs Endre megyei tanácsosok kedd óta a védőfelszerelések szétosztásával foglalkozik. „Nagy köszönettel tartozunk Okos Károly gyalui alpolgármesternek és csapatának a logisztikai szervezésben nyújtott segítségéért. A szétosztást azon az elven szerveztük meg, hogy a megye területét minél hatékonyabban le tudjuk fedni és tényleg azok az egységek kapjanak belőle, akinek valóban szükségük van ezekre a felszerelésekre” – mondta el Csoma Botond, az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének elnöke.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?