Hihetetlen kérdésekkel fordulnak a brit konzulátushoz

Terméketlenség, rossz tornacipő, tetoválás lefordítása - egyebek közt ilyen kérések érkeznek szerte a világban a brit követségek konzulátusaira. A szigetország külügyminisztériuma ismét közzétett egy csokornyit a legkülönlegesebbekből, és megint elmagyarázta, hogy mivel foglalkoznak.

Az izraeli brit konzulátustól egy brit nő azt követelte: utasítsák a férjét, hogy rendszeresen eddzen, mert nem elég fitt a gyermeknemzéshez. A külképviselet elzárkózott a tornáztatástól.

Rómában tetoválás lefordítását kérte valaki az ottani brit konzulátustól, a stockholmitól pedig egy svéd nő lenyomozását egy férfi. Kambodzsában nem fizetett a külképviselet semennyit annak a férfinak, aki majomharapásra hivatkozva követelt kártérítést. Pekingben egy nő a konzulátushoz fordult amiatt, hogy gyerekének gyenge minőségű futballcipőt vett. Volt, aki aziránt érdeklődött, hogy milyen márkájú karórát hordtak a brit haditengerészet matrózai 1942 és 1955 között.

Az utóbbi 12 hónapban a brit konzulátusokhoz több mint egymillió kérés érkezett brit állampolgároktól. Ezeknek csupán az 5 százaléka tartozott rájuk. A brit külügyminisztérium nem először kéri, hogy csakis fontos ügyekben kérjék a konzulátusok segítségét külföldön a britek, valódi baj, mint például rablás, eltűnés, letartóztatás esetén - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Kimaradt?