Marcel Vela a következő rendeletről: nem új megszorítások, hanem új szabályok lesznek

Nem új megszorító intézkedéseket, hanem új szabályozásokat foga tartalmazni a következő katonai rendelet – jelentette ki Azugán Marcel Vela belügyminiszter.

A koronavírus-járvány miatt kihirdetett szükségállapot alatt katonai rendeletekkel szabályozzák a lakosság közlekedését és szociális kapcsolatait; eddig már nyolc ilyen rendeletet adtak ki, s mint megírtuk, készül a kilencedik is. Marcel Vela erről azt mondta, hogy várhatóan kedden vagy szerdán ismertetik.

A belügyminiszter szavai szerint ebben nem újabb megszorító intézkedések lesznek, hanem új szabályok, amelyek főleg a hétvégi ortodox húsvéti ünnepek idején való magatartást szabályozzák majd. „Az emberek elégedetlenek, hogy nem gyakorolhatják hagyományaikat, nem kereshetik fel szeretteik sírjait a temetőkben. Erre is kitérünk” – nyilatkozta.

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy megérti az emberek elégedetlenségét, ugyanakkor köszönetét fejezte ki a kijárási tilalom alatt tanúsított türelmükért. „Vegyük úgy, hogy a pohár félig tele van, nem pedig félig üres” – mondta, és hozzátette, hogy az eddigi óvintézkedések betartásának köszönhetően Romániában a járvány elleni védekezés tekintetében „sokkal jobban állunk más államokhoz viszonyítva”.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

Kimaradt?