Maros megyei férfi a koronavírus-járvány 116. áldozata

Újabb koronavírusos halálesetet jelentettek be a hivatalos kormányzati tájékoztató portálon péntek délelőtt: egy 70 éves Maros megyei férfi a járvány 116. áldozata.

A páciensen március 29-én jelentkeztek a fertőzésre utaló tünetek, és április elsején utalták be a Maros Megyei Sürgősségi Kórházba. A vírusteszt pozitív eredményét csütörtökön kapták meg, aznap, amikor a beteg sajnos elhunyt. A közleményben hozzátették, hogy az illető krónikus érrendszeri betegségben szenvedett.

Maros megyében március 31-én hunyt el az első koronavírusfertőzött. a haláleset az Egyesülés lakónegyedben történt, ahol más igazolt koronavírusos eset is van az elhunyt családjában. Az Egyesülés lakónegyedben epidemiológiai vizsgálat zajlik annak érdekében, hogy kiderítsék, ki érintkezhetett az elhunyt családjával. A Maros megyei rendőrség arról tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy fokozott ellenőrzéseket tartanak a lakónegyedben a járvány terjedésének a megfékezése érdekében.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport legfrissebb, csütörtök 13 órakor ismertetett jelentése szerint a megyében 38 igazolt koronavírusfertőzés van. A fertőző betegeket kezelő marosvásárhelyi kórházba ugyanakkor 31 pácienst utaltak be a Covid-19-vírussal való fertőzés gyanújával. A megyében 362 személy van intézményes karanténban, 6 672 embert otthonában különítettek el a hatóságok, 563-an pedig elhagyhatták a kötelező lakóhelyi karantént. A 38 diagnosztizált fertőzött között van a marosvásárhelyi járványkórházban dolgozó két egészségügyi asszisztens is. 

A romániai koronavírus-helyzettel kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

(Nyitókép: Illusztráció | Forrás: A Maros Megyei Sürgősségi Kórház Facebook-oldala) 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?