Éjszakára bezárnak minden élelmiszerboltot Arad megyében

Valamennyi élelmiszerüzletet bezárnak Arad megye területén este kilenc és reggel öt óra között, még az éjjel-nappali boltokat is – döntötte el kedden a prefektus által vezetett megyei katasztrófavédelmi bizottság.

A megbeszélésen egyúttal meghosszabbították a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében hozott helyi szintű, március 31-én lejárt megszorító intézkedéseket. Továbbra sem látogathatók a közegészségügyi intézmények, beleértve az idősgondozó és mozgássérült-otthonokat is, felfüggesztik valamennyi hetivásárt, beleértve az autópiacok és az aradi bolhapiac tevékenységét, zárva marad a Jackson-bazár kis- és nagykereskedés, tilos a bejárás játszóterekre, sőt bármiféle közös gyerekfoglalkozás sem tartható meg.

Az élelmiszerboltok – beleértve a non stopok – 21 és 5 óra közötti kötelező zárva tartását azzal indokolták, hogy a kijárási tilalom életbe lépése óta a hatóság emberei több helyen is tapasztalták, hogy esténként az üzletek körül kisebb csoportok verődtek össze, elfogyasztották a bent vásárolt ételt-italt, és ezzel megsértették a köztereken való csoportosulás tilalmát (háromnál több nem egy háztartásban élő személy nem gyülekezhet).

Ez utóbbi rendelkezés április 2-tól, csütörtöktől lép életbe. A megszorító intézkedések a szükségállapot végéig, jelen állás szerint április 16-ig maradnak érvényben.

Szintén a prefektúra tájékoztatása szerint kedd reggel Arad megye területén 157 személy volt intézményes karanténban és 1243-an hatóság által elrendelt házi elkülönítésben. Ugyanakkor 133 személynek lejárt a 14 napos vesztegzár, míg 1001-en a „szobafogságot” hagyhatták el.

A romániai koronavírus-helyzettel kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

(Nyitókép: A non stopok is bezárnak éjszakára | Illusztráció/produinardeal.ro)

banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?