Hobbitúrázókat is vár a Mont Blanc

Hegymászással kacérkodó kezdőket visz fel Európa legmagasabb csúcsára a sepsiszentgyörgyi Alpin Sport Egyesület immár ötödször. A Mont Blanc expedícióra június 9-ig lehet iratkozni.

A Székelyek a magasban expedíciósorozat kezdeményezője, Tulit Zsombor szerint a hegyet szerető, de tapasztalattal nem rendelkező egészséges emberek képesek  a magashegyi teljesítményekre, éppen ezt hivatott bebizonyítani az expedíció, amely páratlan élménnyel ajándékozza meg a résztvevőket.

A nyár folyamán a jelentkezők felkészítőkön vesznek részt, a hazai hegyekben sátoroznak, megtanulják és gyakorolják a kötélmászást, a mentési technikákat, megismerkednek az alapvető felszerelésekkel, kiderítik, kinek van tériszonya. A válogatás során a fizikai és a szellemi ellenálló képességet is vizsgálják.

A projektre szeptemberben kerül sor, az egyesület biztosítja a felszerelés egy részét és a tapasztalt vezetőket. A felkészülési időszak végén dől el, hogy kik utaznak az Alpokba. Lehet, hogy két kezdő jut be a csapatba, de az sem kizárt, hogy tízen vágnak neki a Mont Blanc meghódításának. A sepsiszentgyörgyi egyesület már öt alkalommal vitt fel kezdőket Európa legmagasabb, 4808 méteres csúcsára. Az öt korábbi expedíció során több mint negyven kezdő hódította meg a Mont Blanc-ot.

Kimaradt?