Ezt vegye figyelembe, ha Aradnál autózik a sztrádán!

Csütörtök este kilenc órától lezárták a dél-erdélyi (A1-es) autópálya két lehajtóját Aradnál – közölte a román rendőrség Infotrafic szolgálata.

A Nagylak–Déva sztrádaszakasz aradi autópálya-rangú körgyűrűjéről van szó, pontosabban az aradi reptéri és a zádorlaki lehajtóról. A hivatalos indoklás szerint azért vezették be a korlátozást, hogy biztosítsák a határ felől hatósági kísérettel érkező román vendégmunkások zavartalan útját.

A valóságban arról lehet szó, hogy csökkenteni akarják az esélyét annak, hogy a koronavírus-járvány sújtotta országokból érkezők, akiket a karhatalom az ország különböző megyéibe kísér, hogy megkezdjék a kötelező karantént vagy házi elkülönítést, lehajtsanak Aradnál pihenőre, és aztán felszívódjanak, közben másokat megfertőzzenek esetleg.

A múlt héten az aradi helyi rendőrség valamennyi autópálya-lehajtónál strázsált, és nem engedte be a városba a külföldről érkező gépkocsikat. Olyan esetről is beszámoltak a rendőrök, hogy egy ialomițai család a határnál letagadta, hogy a fertőzés gócpontjának számító Olaszországból jött, és az aradi lehajtónál „szúrták ki” a rendőrök, hogy valójában honnan is érkeztek (olasz márkájú termékek csomagolását, friss dátumú pénztárblokkokat találtak az autóban).

Március 18. óta, amióta Magyarország megnyitotta a humanitárius tranzitfolyosót a külföldön rekedt romániai vendégmunkások előtt, közelíti az 50 ezret a Nagylaknál az országba lépők száma.

A rendőrség szerint az autópálya-körgyűrűn a korlátozás szükségállapot alatt, a kedden kiadott 3. számú katonai rendelet hatályáig érvényben maradt.

A romániai koronavírus-járvánnyal foglalkozó hírfolyamunkat itt találja.

(Nyitókép: Tilos a kihajtás Aradnál | Archív felvétel)

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?