Menesztették tisztségéből a suceavai kórház vezetőjét

Menesztették tisztségéből a Suceava Megyei Sürgősségi Kórház menedzserét, Vasile Râmbut – erősítette meg a g4media.ro-nak a megyei tanács elnöke, Gheorghe Flutur, hozzátéve: ez az egészségügyi miniszter kifejezett kérése volt. 

Az elmúlt napokban a suceavai kórház azt követően került a figyelem központjába, hogy alkalmazottjai tömegesen betegedtek meg az új koronavírussal: az Agerpres hírügynökség 34 orvos és 49 asszisztens megbetegedéséről tájékoztatott, a Sanitas szakszervezet kedden 92 igazolt fertőzöttről számolt be. Emellett 6 koronavírus-fertőzött beteg halt meg az elmúlt napokban a kórházban. Szerdától 48 órára az intézményt bezárták, az egész épületet fertőtlenítik.

Ezeknek fényében az egészségügyi minisztérium a helyszínen vizsgálódott, és Gheorghe Flutur megyei tanácselnök szerint Victor Costache miniszter kifejezett kérése volt, hogy cseréljék le a kórház vezetőjét. A döntés értelmében Florin Filipet, a sebészeti és gyermekortopédiai osztály vezetőjét nevezték ki ügyvivő kórházmenedzsernek, írja a g4media.ro. A portál hozzáteszi: Flutur maga is megbetegedett, koronavírus-tesztje pozitív lett. 

A romániai koronavírus-helyzettel foglalkozó hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?