Kigyulladt a Kovászna megyei közlekedési rendőrség székháza

A Sepsiszentgyörgy központjában lévő Kovászna megyei közlekedési rendőrség székháza egyik irodájában dolgozó rendőr kedden reggel 7.40-kor riasztotta a tűzoltókat, hogy lángba borult az egyik számítógép. A tűzoltók megérkezéséig a tűz kiterjedt az egész irodára, a lángok martalékává vált négy számítógép, három nyomtató és az egész bútorzat - tájékoztatott Ion Popa.

A Kovászna megyei rendőrparancsnok szerint a közlekedési rendőrök reggel hat órára mentek munkába, de az eligazítás után többségük kivonult terepre. Az épületben mindössze egy alkalmazott dolgozott, aki először az irodából kiszivárgó füstre lett figyelmes, majd látta amint lángra lobban a számítógép, ekkor riasztotta a tűzoltókat. Ion Popa szerint a tűzeset okait az ügyészség irányítása alatt rendőrségi nyomozók vizsgálják, de kizárták a szándékos gyújtogatás lehetőségét, feltehetően rövidzárlat miatt gyulladt ki a számítógép.

A háromszéki rendőrparancsnok szerint a 20 négyzetméteres irodában a közlekedési bírságokat és bevont hajtási jogosítványokat tárolták, és a tűzben veszett a 2011-es és 2012-es archívumuk, szerencséjükre az adatok mind megvannak egy központi adatbázisban. A szabálytalankodó sofőröktől bevont hajtási jogosítványok pedig megmenekültek, mivel azokat egy fém páncélszekrényben tárolták. Ion Popa úgy tudja a rendőrség székház be volt biztosítva. A kiégett iroda ablakait bedeszkázták, és egy biztonsági cég emberei őrzik, a megyei közlekedésrendészet székházának többi helységében zajlik a tevékenység, mindössze a fűst szag érződik.

Kimaradt?