FRISSÍTÉS - Negatívak a koronavírus-tesztek a sepsiszentgyörgyi kórházban

FRISSÍTVE: Koronavírus-fertőzés gyanúja miatt vasárnap karantén alá került a sepsiszentgyörgyi sürgősségi kórház szülészet-nőgyógyászat és újszülött osztálya, illetve a szülőszoba, tájékoztat a prefektúra. Hozzáteszik, a jelenleg bent fekvő páciensek továbbra is a karantén alá helyezett osztályokon maradnak orvosi felügyelet alatt. FRISSÍTÉS1: A sepsiszentgyörgyi kórház vasárnapi közleménye szerint az intézkedésre azért van szükség, mert a szülészet-nőgyógyászat osztály egyik alkalmazottjáról beigazolódott, hogy COVID-19 vírussal fertőzött. FRISSÍTÉS2: Az összes koronavírus-teszt negvatív a karanténba helyezett személyzetnél.

A kórház közleménye szerint jelenleg sem a bent fekvő páciensek, sem az egészségügyi személyzet nem mutat arra utaló jeleket, hogy koronavírussal lennének fertőzöttek. A háromszéki közegészségügyi igazgatóság szakemberei ugyanakkor labormintákat vett az egészségügyi személyzettől és páciensektől, várják azok eredményeit.

Értesülések szerint vasárnap egy nőgyógyász orvosról derült ki, hogy koronavírussal fertőzött. Ugyanakkor felmerült annak gyanúja, hogy több sepsiszentgyörgyi nőgyógyász lehet érintett, miután március elején külföldre utaztak. A sepsiszentgyörgyi kórház vezetősége későbbre ígért tájékoztatást. Amint erre sor kerül, cikkünket frissítjük.

FRISSÍTÉS1: A sepsiszentgyörgyi kórház vasárnapi közleménye szerint az intézkedésre azért van szükség, mert a szülészet-nőgyógyászat osztály egyik alkalmazottjáról beigazolódott, hogy COVID-19 vírussal fertőzött.

A Kovászna megyei prefektúra vasárnap elrendelte, hogy minden új nőgyógyászati és szülészeti esetet a kézdivásárhelyi városi kórházba irányítanak át, ugyanakkor a sepsiszentgyörgyi kórházban elindítanak egy átfogó, 48 órán át tartó epidemiológiai kivizsgálást, és ezzel párhuzamosan elrendelték a megyei kórház azonnali fertőtlenítését. 

A Kovászna megyei prefektúra felhívja mindazok figyelmét, akik az elmúlt napokban kapcsolatba kerültek a sepsiszentgyörgyi kórház szülészet-nőgyógyászati osztályának bármelyik alkalmazottjával, azonnal vonuljanak önkéntes lakhelyi elszigetelődésbe a következő 14 napra és értesítsék erről a hatóságokat a következő telefonszámok valamelyikén: háromszéki Készenléti Felügyelőség (ISU Covasna): 0755-740 427, vagy a háromszéki közegészségügyi igazgatóság (DSP Covasna): 0757-354 074, 0749-038 675, 0751-297 992 vagy 0751-041 426.

Kovászna megyében vasárnap 34 személy volt intézményes karanténban és további 1367 személy kötelező lakhelyi elkülönítésben. A belügyminisztérium szombati rendelete értelmében a prefektúrák többé nem közölnek helyi/megyei adatokat a koronavírussal fertőzöttek számáról. Ezt ezentúl kizárólag az országos Statégiai Kommunikációs Csoport teheti meg és csak országra vonatkozóan. 

A Sláger Rádió interjút készített a témában András Nagy Róbert kórházigazgatóval.

FRISSÍTÉS2: Az összes COVID19-teszt negatív a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház szülészet-nőgyógyászat, neonatológia, szülőszoba osztályain karanténba helyezett egészségügyi személyzetnél - tette közzé Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester.

(Címlapi illusztráció forrása: covasnamedia.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?