Arafat: a lakosság mindent függesszen fel, ami nem alapvetően fontos

Az elszigetelődésre és az emberek közötti fizikai távolságtartásra vonatkozó hatósági intézkedések betartására, mindenféle nem alapvető fontosságú tevékenység felfüggesztésére szólítja fel a lakosságot Raed Arafat belügyi államtitkár szombati Facebook-bejegyzésében.

Többen telefonáltak, hogy nagyon sokan mentek ki sétálni, vagy grillezni a szép időt kihasználva. Ebben az időszakban azonban rendkívül fontos az otthon maradás és azon tevékenységek felfüggesztése, amelyek nyomán önök kiteszik saját magukat és családjukat a megfertőződés kockázatának” - írta Arafat. Felhívja ugyanakkor a figyelmet, hogy „a vírust nem lehet látni vagy észlelni, hogy el lehessen kerülni”.

 

„Csak és kizárólag az elszigetelődéssel, az emberi kontaktusok kerülésével lehet elkerülni a megfertőződést. Ne tegyék ki idős családtagjaikat ennek a veszélynek felelőtlen magatartással. Nagyon kérem önöket, függesszenek fel minden, nem alapvető fontosságú tevékenységet ebben az időszakban!” - tette hozzá a belügyminisztérium katasztrófavédelmi igazgatóságának vezetője. 

A koronavírus romániai terjedésével kapcsolatos legfrissebb információinkat itt találja.

Kapcsolódók

Kimaradt?