Szükségállapot: telefonos és e-mailes ügyintézésre áll át Bihar megye

A vészhelyzet miatt egy több állami hivatalnál telefonon és elektronikus levélben kommunikálnak az ügyfelekkel Bihar megyében is.

A vészhelyzet ideje alatt a Bihar Megyei Nyugdíjpénztárhoz is telefonon vagy e-mailben fordulhatnak, a telefonos időpont-egyeztetést egyelőre felfüggesztették.

A nyugdíjak újraszámolását, illetve a nyugdíjba vonulók annak folyósítását Nagyváradon a mail@cjpensiibihor.ro e-mail-címen illetve a 0259/430-728-as és a 0259/442-658-as telefonszámokon, Belényesen pedig a mailbeius@cjpensiibihor.ro e-mail-címen és a 0259/321-152-es telefonszámon kérhetik. A kérvényezőket telefonon értesítik majd, mikor jelentkezhetnek a szükséges iratokkal, amelyeket egy lezárt borítékban kell majd benyújtaniuk.

Az utódlási nyugdíjra jogosult, 16. évüket betöltő fiataloknak az oktatás felfüggesztése miatt egyelőre nem kell igazolást vinniük tanulmányaik folytatásáról, a nyugdíjat továbbra is kapják. Ők a vészhelyzet felfüggesztése után, 30 napon belül kell majd bemutassák irataikat.

A katasztófavédelmieknél e-mailben kérhetik az engedélyeket

A járványügyi vészhelyzet miatt e-mailben kérhetnek engedélyeket a Körösvidéki Katasztrófavédelmi Felügyelőségtől. Tűzbiztonsági engedélyért az avizare.isubh@rdsor.ro e-mail-címre írhatnak, az önkéntes és magán katasztrófavédelmi szervezetek a spirc@isubh.ro elektronikus postacímen kérhetik éves felkészülési tervük engedélyeztetését. Ha az elektronikus ügyintézés mégsem lehetséges, a dokumentumokat személyesen is benyújthatják az érintettek az egészségügyi minisztérium előírásainak tiszteletben tartásával. Bővebb tájékoztatást a honlapjukon (www.isubh.ro) vagy a 0259/411–212-es telefonszámon nyújtanak.

A munkavédelmiek is átállnak

A Területi Munkaügyi Felügyelőség Bihar megyei kirendeltsége március 23-ától áll át elektronikus ügyintézésre, ők postán is fogadják az iratokat, a válaszokat ugyanígy küldik ki. Az alkalmazottak nyilvántartásáért fizetendő 20 lejes díjat a RO07TREZ0765032XXX008761 számlára kell befizetni (adószám 12324035).

Az intézmény www.itmbihor.ro honlapján a Formulare menüpontban történő információkéréshez a személyi igazolvány másolatát illetve a kifizetést igazoló okmányt az itmbihor@itmbihor.ro e-mail-címre vagy a 0259/407-440-es faxszámra küldhetik. Az alkalmazottak nyilvántartásának igényléséhez szükséges felhasználónevet és jelszót is kérhetik az előbbi e-mailcímen.

A koronavírus romániai terjedésével kapcsolatos legfrissebb információinkat itt találja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?