Olosz: lemondásomnak nincs köze a korrupciós perhez

Olosz Gergely közlése szerint a szenátori mandátumáról való lemondásának nincs semmi köze az ellene zajló korrupciós perhez. Az RMDSZ politikusa az MTI-nek hétfőn adott nyilatkozatában leszögezte: azért mondott le szenátori mandátumáról, mert a háromszéki Rétyen tervezett fafeldolgozó üzem miatt méltatlan és alaptalan vádak érték nemcsak személyét, hanem az RMDSZ-t és a beruházót egyaránt.

Kifejtette: mandátumát munkahelyek teremtésére tette fel, vagyis arra, hogy az emberek ne kényszerüljenek külföldi munkavállalásra, és családok ne szakadjanak szét emiatt. Az osztrák beruházó megjelenése Olosz szerint egy "kis fényt jelent, de mások politikai célokra próbálták felhasználni az ügyet". Hozzátette: úgy érzi, lemondásával tehermentesíti az RMDSZ-t és a beruházót, és reméli, hogy a tervezett fafeldolgozó üzem nem lesz többet politikai csatározás színtere, hanem pusztán gazdasági szempontok és észérvek mentén folytatódik a vita a beruházásnak a régióra kifejtett hatásairól.

A lemondott szenátor emlékeztetett, hogy az ellene zajló per még nem kezdődött meg, miután tavaly októberben vádat emelt ellene a korrupcióellenes ügyészség. Mint mondta, ártatlannak tekinti magát, és hisz az igazságszolgáltatásban, valamint abban, hogy ha lezajlik az eljárás, bebizonyosodik ártatlansága.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?