Hivatalos adatok: 277 koronavírus-fertőzést igazoltak ezidáig Romániában

A Stratégiai Kommunikációs Csoport legutóbbi tájékoztatása óta (szerda 18 óra) csütörtök délig újabb 17 koronavírus-fertőzést igazoltak Romániában. Ezzel 277-re nőtt a megbetegedések száma, közülük 25 személyt gyógyultnak nyilvánítottak.

Mint írtuk, a koronavírussal kapcsolatos hivatalos tájékoztatással megbízott Stratégiai Kommunikációs Csoport csütörtöktől kezdődően csak napi egyszer, 13 órakor számol be a fertőzés romániai terjedéséről. A csoport csütörtöki közlése szerint 277-re nőtt a koronavírus-fertőzések száma.

Az újonnan diagnosztizált 17 személy között van 4 Suceava megyei, 3 bukaresti, 2 Kolozs megyei, 2 Beszterce-Naszód megyei, 2 Kovászna megyei, valamint egy-egy Iași, Dolj, Ilfov és Konstanca megyei. Korosztály tekintetében 19 és 67 év közöttiek. 

A legtöbb páciens állapota jó, az intenzív terápiás osztályon 6 személyt kezelnek, egyikőjük súlyos állapotban van a craiovai kórházban, és más betegségekben is szenved. A Stratégiai Kommunikációs Csoport tájékoztatott arról is: 25 személyt gyógyultnak nyilvánítottak, kiutalták őket a kórházból – 16 pácienst a temesvári, 8-at a bukaresti és egy személyt a Iași-i kórházból.

Romániában jelenleg 3 822 személyt tartanak intézményes karanténban megfigyelés alatt, 33 709 személyt pedig otthonukban. Összehasonlításképp: a tegnapi közlemény szerint szerda délutánig 3 510-en voltak intézményes karanténban és 26 545-en házi karanténban. 

Hozzáteszik: eddig 4 973 koronavírus-tesztet végeztek el az országban, amelyek közül 4 696 negatív lett. Továbbá az elmúlt 24 órában 1 482 hívást regisztráltak az 112-es sürgősségi számon ebben a témában, és 5 427 hívás futott be az állampolgárok rendelkezésére bocsátott zöld számra, amelyen információkat kérhetnek a koronavírussal kapcsolatban.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport felhívja a lakosság figyelmét, hogy csak a hivatalos forrásokból (kormány, egészségügyi minisztérium, belügyminisztérium, külügyi tárca, katasztrófavédelmi felügyelőség) származó információkat vegyék figyelembe, és információkért hívják a 0800 800 358-as számot. A külföldön élő román állampolgárok a +4021 320 2020-as számon érdeklődhetnek a koronavírust érintő hasznos információkról. 

A koronavírus romániai terjedésével kapcsolatos legfrissebb információinkat itt találja.

Kapcsolódók

Kimaradt?