Szerdán elkezdi működését az intervenciókat irányító és koordináló országos központ

Létrehozták az intervenciókat irányító és koordináló országos központot, amely szerdán kezdi el működését, és koordinálja a megyék szintjén már létrehozott és a prefektusi hivatalok és a katasztrófavédelmi felügyelőségek fennhatósága alá tartozó központokat – jelentette be Raed Arafat belügyi államtitkár, a katasztrófavédelmi osztály igazgatója.

Az intervenciós központ székhelye Bukarest mellett lesz, személyzetét az illetékes minisztériumok és intézmények képviselői alkotják. A központ a belügyminisztérium rendelkezésére áll és együttműködik minden más minisztériummal, tájékoztatott kedd este az államtitkár.

Arafat szerint további rendeleteket és intézkedéseket hoznak az elkövetkező időszakban, hogy a megyéket felkészítsék a koronavírus-járványra és támogatást nyújtsanak az orvosi ellátásra szoruló lakosságnak.

Az államtitkár felszólította a lakosságot, hogy tartsák be a hatóságok javaslatait és megfázásra, influenzára utaló tünetekkel ne jelentkezzenek a sürgősségen, hanem lépjenek kapcsolatba háziorvosukkal, hogy ne veszélyeztessék saját, vagy mások életét.

A romániai koronavírus-járvánnyal foglalkozó hírfolyamunkat itt találja.

(Nyitókép: Illusztráció | A katasztrófavédelem felvétele)

Kapcsolódók

Kimaradt?