FRISSÍTVE - Nincs újabb beteg Bihar megyében, Borsnál a teherautók várakoznak

FRISSÍTVE: Továbbra is egyetlen Covid-19-cel fertőzött, koronavírusos esetet tartanak nyilván Bihar megyében, megnőtt a házi karanténba kerültek száma. FRISSÍTÉS: A Bihar megyei közegészségügyi igazgatóság kedd délután friss adatokat közölt.

Tegnap délután 15 órától ma reggel 9 óráig három negatív teszteredmény érkezett vissza Bihar megyébe, tájékoztatott a Bihar megyei közegészségügyi igazgatóság. 

Karanténban 75-en, kórházban 20-an voltak ma reggel, a magyar határ lezárása előtt ugrásszerűen megnőtt a házi elkülönítésben lévők száma: tegnap délután még 236-an voltak, ma reggel már 459-en, 239-en az általuk kitöltött kérdőívek nyomán, 220-an az ő hozzátartozóik.

Ami a határforgalmat illeti, a Traficonline szerint a borsi határátkelőnél a teherautóknak 70 percet kell várniuk, Romániába befelé két, kifelé három sávon haladhat a forgalom, kifelé várakoznak többen. A személyautóknak húsz percet kell várniuk, befelé öt, kifelé három sávon dolgoznak, de itt is szerepel a figyelmeztetés, hogy Magyarországra ma éjjel óta csak magyar állampolgárok léphetnek be. 

FRISSTÉS: A Bihar megyei közegészségügyi igazgatóság 15 órai közlése szerint nincs új eset a megyében, a karanténban és kórházban lévők száma nem változott. Egyre többen kerülnek azonban otthoni karantéba: ma délután már 757-en voltak, 541-en az általuk kitöltött kérdőívek nyomán, 216-an hozzátartozóik.

(Címlapi illusztráció forrása: Facebook / Trafic Arad Oficial)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?