Tamás Sándor: „Mi, székelyek ennél keményebb periódust is átvészeltünk”

Nyugalomra és a koronavírus miatti óvintézkedések betartására szólította fel vasárnap a háromszékieket Tamás Sándor.

A megyei tanácselnök a Facebook-oldalára ezt üzente: „Mi, székelyek ennél keményebb periódust is átvészeltünk, mert képesek voltunk felmérni és megérteni a helyzetet és annak megfelelően közösségi szinten reagálni. Ez egy harc, egy másik típusú, mint amit megszoktunk, de mint annyiszor a történelem során, bebizonyítjuk, hogy fegyelmezetten helyt állunk. A hangsúly a fegyelmezettségen van. Azon, hogy betartsa Háromszék lakossága az előírt rendelkezéseket.”

A háromszéki tanácselnök azt kéri, hogy ha olyan személyről értesülnek, aki a betegség tüneteit mutatja, vagy a veszélyeztetett zónából tért haza, mindenképp jelezzék a polgármesteri hivatalnál, rendőrségen vagy pedig a 112-es hívószámon. Tegyék ezt meg akkor is, ha kapcsolatba léptek feltételezett vagy bizonyítottan fertőzött személlyel. Aki érintett, a saját lakását ne hagyja el, s tegyen eleget az illetékes hatóság előírásainak – figyelmeztetett Tamás Sándor.

 

A Kovászna megyei tanács 22 ezer lejt hagyott jóvá a fertőzött személyek számára használt, zárt hordágyhoz szükséges szűrőberendezés, illetve az egészségügyi személyzetnek védőfelszerelés és fertőtlenítőszerek beszerzésére. A sepsiszentgyörgyi kórház felkészült a betegek fogadására, ugyanakkor teljes látogatási tilalmat rendeltek el a kórházban. Szükség esetén a baróti és a kézdivásárhelyi kórházak számára is anyagi segítséget tud nyújtani Kovászna Megye Tanácsa, közölte a megyei önkormányzat elnöke.

A koronavírus romániai terjedésével kapcsolatos legfrissebb információinkat itt találja

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?