Arra ébredt a kómából, hogy terhes

Nem tudott róla, hogy már negyedik hete állapotos, amikor szörnyű balesetet szenvedett, és hónapokig tartó kómába zuhant.

A 26 éves Gemma Holmesnak halvány fogalma sem volt arról, hogy várandós, amikor azon a szörnyű szeptemberi napon autóba ült. Néhány órával később, frontálisan ütközött egy parkoló autóval, és olyan súlyos sérüléseket szerzett, hogy az élete is veszélybe került. Miközben az orvosok az életéért küzdöttek, mintegy mellékesen kiderítették azt is, hogy Gemma egyébként négy hetes terhes.

A fiatal nő sérülései annyira súlyosak voltak, hogy sokáig az sem volt biztos, hogy életben marad. Három teljes hónapig feküdt kómában, miközben a benne növekvő élet szépen fejlődött. Amikor novemberben magához tért, szinte sokkolta a hír, hogy terhes, már csak azért is, mert fejsérülése miatt a baleset előtti időszakból szinte semmire sem emlékezett.

Öt hónappal később, május 8-án szülte meg teljesen egészséges kisfiát, Rubent, akit igazi csodagyereknek tart azok után, amin együtt keresztülmentek. „Amikor az orvosok megmutatták nekem, képtelen voltam abbahagyni a sírást. Annyira örültem, hogy végre láthatom” - mondta.

A büszke édesanya megpróbáltatásainak egyébként még nincs vége: most, hogy kisfia megszületett, vár majd még rá egy műtét. A sérült gerince ugyanis nem jól forrt össze, ezért jelenleg kerekesszékben tölti mindennapjait. Az orvosoknak újra el kell törniük a sérült csontot, hogy helyrehozhassák és fémlapokkal megerősíthessék, ám ahhoz meg kell várni, hogy Ruben hat hónapos legyen.

Kimaradt?