Koronavírussal akart „takarózni” az autóbusszal karambolozó sofőr

Nem úszta meg a felelőségre vonást az a szászfenesi férfi, aki a koronavírussal próbált meg „takarózni” azt követően, hogy Kolozsváron összeütközött egy autóbusszal. 

A Mediafax tudósítójának Carmen Pompas, a Kolozs Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette, hogy egy férfi autója összekoccant Kolozsváron egy busszal. A sofőr a baleseti jegyzőkönyv kitöltésekor azt hazudta, hogy azért sietett, mert előző este érkezett Olaszországból. A papírok aláírása után a sofőr elment, a közszállítási vállalat képviselői azonban értesítették a rendőrséget.

„A férfit azonosítottuk és behívtuk a rendőrségre, ahol egy mentőegység is várta. Mivel semmilyen egészségügyi problémát nem találtak nála, a férfi beismerte, hogy hazudott” – nyilatkozta a szóvivő. A szászfenesi férfi iratait ellenőrizték, s bár igaz, hogy járt Olaszországban, de még 2018-ban hazatért onnan.

A férfit 1000 lejre büntették a közrend megzavarásáért, illetve amiért kijelentései megzavarták az állampolgárok nyugalmát. A rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy a hasonló magatartást büntetést von maga után.  

Kapcsolódók

Kimaradt?