Utcára vonult a civil szféra Marosvásárhelyen

Sátrak, standok, gyerekfoglalkozások, néptánc és népzene, felvonulás – egyszóval igen színes program várta a marosvásárhelyieket a szombaton kezdődő, tizenegyedik alkalommal megszervezett Civil Szervezetek Vásárán. A gépkocsiforgalom elől egész napra lezárt főteret, a főtéri parkot az egyesületek és alapítványok bemutatkozó standjai foglalták el, zömében a családokhoz, a gyerekekhez szóltak, elfoglaltságot, játszósarkot, kézműves foglalkozást kínálva számukra.

Koreck Mária, a rendezvényt kezdeményező és szervező Divers Egyesület elnöke a maszol.ro-nak úgy értékelte az egyhetes sorozat első napját, hogy sikerült megmozgatni a civil szervezeteket, a bejelentkezett 62 egyesület és alapítvány közül 59 mutatkozott be, állított saját standot.

Az idei rendezvény, a korábbi évekhez hasonlóan a szervezetek felvonulásával kezdődött. HIFA Románia, Caritas, Talentum, Ügyes Kezek Alapítvány, Alpha Transilvana, Vöröskereszt, Studcard, Lurkó-Kuckó, Védem Egyesület, Károlyi Gáspár, Gyulafehérvári Caritas feliratokkal vonultak végig a résztvevők, fiatalok és idősebbek, egészségesek és kerekesszékesek a lezárt főtéren.

A sátraknál a Maros megyei Vöröskereszt például azt mutatta be, hogyan lehet elsősegélyben részesíteni a bajbajutottakat, a Talentum tehetséggondozó Alapítványnál arcfestésre gyűltek össze a gyerekek, a Védem Egyesület színes cerukkal és krétával várta a kicsiket színezésre, rajzolásra, a Lurkó-Kuckó sátrában játszani hívta a gyerekeket, a Máltai Szeretetszolgálatnál a rászorulókat segítő tevékenységet ismertették, a Diversnél a fellépésükre várva próbálgatták a ritmusokat a roma fiatalok.

Az Együtt a közösségért címet viselő rendezvénysorozat hétfőn délelőtt  egy kerekasztal-beszélgetéssel folytatódik a Bernády Házban. A tanácskozás, amelyen részt vesz Winkler Gyula, Európa parlamenti képviselő is, témája az európai sokszínűség.  

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?