Mezőn, két barázda között találták meg az eltűnt lány holttestét

A Szatmár megyei Pusztadaróc közelében, szántóterületen, két barázda között alig elföldelve találták meg annak a 18 éves remetemezői lánynak a holttestét, akinek eltűnését még március 6-án jelentették szülei.

Március 6-án, pénteken este jelentette a nagybányai rendőröknek egy remetemezői házaspár, hogy 18 éves, gimnazista leányuk ismeretlen helyre távozott a Nagybányán bérelt garzonlakásból és sehol sem találják – minden valószínűség szerint még március 5-én, csütörtökön délután, mert akkor beszéltek vele utoljára telefonon, s a gimnáziumból hazafelé tartott.

A hatóság nagy erőkkel kezdte meg a szorgalmas és jó tanulóként nyilvántartott Carmen T. keresését, s már akkor felmerült a gyanú, hogy esetleg nem önszántából távozott az albérletből vagy hogy nem önszántából marad távol olyan sokáig, ezért a nyomozást személyes szabadság korlátozásának vádjával folytatták, a keresést pedig kiterjesztették a Máramarossal szomszédos megyékre is. Górcső alá vették a lány 21 éves barátját, aki a nagybányai mondén élet ismert alakja, hosszabb ideig élt Hollandiában és neve kábítószer-kereskedelemmel, terítéssel is kapcsolatba került.

A fiatalember március 8-án este a petei határátkelőnél akart kilépni Románia területéről, ekkor tartóztatták fel a határrendészek s adták át a máramarosi rendőröknek – akik még csak ki akarták kérdezni Carmen T. eltűnése miatt. Vallomása nyomán – nagy vonalakban – összeállt a történet: a fiatalember rá szerette volna venni barátnőjét, hogy együtt menjenek külföldre s bár az elején a lány benne is volt ebben, végül meggondolta magát, határozottan elutasította a külföldre menést, a dühtől elvakult Cristian C. pedig megfojtotta, még március 5-én este.

Az ügyészség azt még nem hozta nyilvánosságra, hogy a gyilkosság Nagybányán vagy a petei határátkelőhöz vezető úton történt valahol, az viszont tény: Cristian C. Pusztadarócon letért a főútról (nemzetközi út) és a falu utcáin kacskaringózva elindult Atya irányába, majd adott pillanatban a két település közötti szántóföld szélén megállt, a holttestet körülbelül 100 méterre bevonszolta a földre, ahol két barázda közé téve felületesen elföldelte (kézzel húzta rá a földet), és távozott.

Kihallgatását és részleges vallomását követően maga a fiatalember vezette el a nyomozóhatóságot hétfőn délelőtt a holttesthez, s ekkor találták meg – pontosabban ő hívta fel rá a figyelmet – az út szélén a sapkáját, amivel az elföldelést követően letörölte cipőiről a sarat és elhajította.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?